Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна маншон външно каре?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ок,мерси!

Поздрави!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Автора на темата осем дена не се обажда....да не е ударил греда......
      Иначе е мъка....и аз го правих това упражнение лятото....
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...age=2...два дена...не бързах....бях отпуска....и чаках да ми доставят маншони....защото бях на вилата...
      Ако бараш всичко внимателно...нещата се получават
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ще се сменя в сервиз,аз трябва само да го купя

Comment

Автора на темата няма време да се завърти от работа. В крайна сметка не ми остана време да се помъча дори да го сменя,затова си имам едно аверче което прави коли,дойде взе я за 30 кинта каза,че съм готов.
          Покрай маншона смени биалетка и кормилен накрайник.
          Всичко това за скромните 40лв.
          Проблем се оказа ваденето на карето от шлиците на полуоската. След час и нещо бой,не се е предало,момчето ми взе от разтегателните маншони,защото вероятността да съсипе карето бе 99,9%. Чудя се ей така,дали това не е оригиналното каре което никога не е сменяно и дали тези 200 000км. по километраж няма да се окажат реални,ама ей така да се намирам в размисли.
          Та разума при мен надделя и си спестих главоболието от неуспеха на студа.
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

E нали ти казаха по нагоре, че има зегерка, която трябва да се освободи....и да блъска с чука ...файда няма....другият начин е да свли цялата полуоска и вътрешното каре се демонтира много лесно...от там надява маншона за външното и готово....много мразя някой да блъска с чук.....
            Но както и да е...щом е станало... е добре!
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              E нали ти казаха по нагоре, че има зегерка, която трябва да се освободи....и да блъска с чука ...файда няма....другият начин е да свли цялата полуоска и вътрешното каре се демонтира много лесно...от там надява маншона за външното и готово....много мразя някой да блъска с чук.....
              Но както и да е...щом е станало... е добре!
              Така е като я е закарал на майстор дето прави само голфове и рена.
              Alfa164 T.S 148++ HP
              Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

По-голям чук е трябвало да намери. И аз не ги помня всички карета, затова парцалчето и фенерчето.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

При мен се наложи да сваля полуоската за да извадая зегерката защото беше се заклинила и неможеше да се разкрачи напълно като савлих полуоската леко е зачекнах със отверака и малко по малко със резачките е чупих и изтеглях комплекта на маншона имаше зегерка, гайка,2 пакетчета грес и 2 скоби .Затова е хубаво да се взима скъпи маншони
                  156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer Покажи съобщение
                    Така е като я е закарал на майстор дето прави само голфове и рена.

Развинтено въображение имате момчета.
                    Човека си разбира от работата и не за първи път ми прави колата,зегерката,я е махнал много ясно,все пак това каре е аналогично по монтаж със старите кадети,но нека да не се отклонявам от темата.
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Колеги,някой може ли да постне картинка или схема на каретата с маншоните?

Comment

Taka,взех маншона но не съм виждал такъв досега,отвътре има специално място за карето и все още не съм сигурен дали е този за който писах по горе,Може ли някой да каже дали е правилният или не за да зная какво да правя.

пп:Надявам се че колегата пуснал темата няма нищо против че я ползвам.
                        Attached Files
                        Last edited by AttilaSL; d.m.y г., 21:36.

Comment

Това е маншона,слагай смело.
                          При този маншон се слага скоба само от към широката част,
                          но аз за по-сигорно го притягам лекичко със миша/свинска опашка.
                          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

От Евро 07 ми дадоха ето този.
                            Attached Files

Comment

Най-добре е когато маншонът изглежда така:
                              Attached Files
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ние ги слагаме с пясък вместо с грес.
                                Колега освен да взема и аз да ги наредя така?
                                Човека питаше конкретно за маншона не за греста скобите или гайката.

Comment

Working...
                                X